Zonnebank

Wij bieden u de mogelijkheid om te zonnen onder de professionele zonnebank Allisun.

Passend bij uw huidtype zullen wij u een tijdsschema adviseren.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ZONNEN

Wat is het verschil tussen UV-A en UV-B?

Beide UV-stralingen zijn noodzakelijk om bruin te worden en voor bescherming tegen de zon. Snel bruin worden is het kenmerk van UV-A. UV-B maakt de huid dikker en beschermt daardoor tegen de zon en het zorgt op de lange termijn voor een mooie bruine kleur.

Is de straling van de zon dezelfde als van de zonnebank?

Deze stralingen zijn praktisch hetzelfde. Zonnestralen worden beïnvloedt door verschillende factoren voordat ze ons bereiken zoals filtering in de ozonlaag, tijd van het jaar, lucht verontreiniging en het weer. UV stralingen van een zonnebank zijn altijd gedoseerd, niet beïnvloedt door externe factoren en de zonnebank heeft een timer. Deze factoren maken zonnen onder een zonnebank meer verantwoord.

Krijgt u een andere kleur van een zonnebank als van de zon?

Nee, de kleur is hetzelfde. Het pigmentatieproces voltrekt zich op exact dezelfde wijze. De kleur ‘zonnebankbruin’ bestaat dus niet.

Is het nuttig voor mijn vakantie een zonnebank kuur te doen?

Ja zeker. Hierdoor wordt namelijk je huid beter beschermd tegen de sterke zon op vele vakantie bestemmingen.

Wat zijn de effecten van zonnen?

De zon heeft een positieve invloed op ons humeur, geeft ons energie en maakt vitamine D aan. Vitamine D beschermt ons tegen bot- en spierziekten. Er zijn zelfs sterke aanwijzingen dat zonlicht en vitamine D ons tegen bepaalde vormen van kanker beschermt.
Blootstelling aan UV straling kan worden vergeleken met autorijden: beide zijn niet zonder risico. Overmatige blootstelling aan UV straling van de zon of zonnebank kan lijden tot verbranding, snelle veroudering van de huid en een verhoogd risico op huid problemen. We willen graag benadrukken dat de huid niet overmatig aan UV straling mag worden blootgesteld.

Het beste advies: Geniet van de zon, maar wees voorzichtig. Overdrijf het niet.